Onze werkwijze

Jonge ingenieurs helpen om bewuste carrière keuzes te maken, dat is de reden dat wij bij ons bed uit komen in de ochtend. Enginear is een team van specialisten in het vakgebied van de gebouwde omgeving met meer dan 15 jaar specialistische ervaring. Wij zijn er voor studenten en jong ingenieurs tot vier jaar werkervaring. Van studie, tot start en daarna! In deze tijd kunnen zij ons benaderen voor al hun carrière gerelateerde vragen. Maar, Enginear doet meer. Véél meer!

Tijdens de studie

Tijdens de studie ondersteunen wij studenten met kennis & advies, geven wij trainingen & workshops, voeren CV-checks uit en voorzien studenten van carrière testen en technische bijbanen zodat zij relevante werkervaring op kunnen doen. Wij helpen met stages, geven mastervoorlichting en zijn er wanneer ze gaan afstuderen.

Ontdekkingsfase

En na het afstuderen? Dan zijn wij er natuurlijk ook. Tijdens een carrière adviesgesprek proberen we jonge ingenieurs zo goed mogelijk te leren kennen. Op basis van verschillende psychologische tests die zij van te voren voor ons invullen gaan we het gesprek met aan. We bespreken wie iemand is en wat hem of haar drijft  en bepalen zo het fundament van iemands carrière. En natuurlijk, welk type bedrijf daar bij zou passen. Vervolgens, wanneer iemand besluit met ons verder te willen, maken we samen een plan van aanpak!

Oriëntatiefase

In deze fase gaan wij, binnen ons netwerk in de gebouwde omgeving van meer dan 1500 bedrijven, op zoek naar geschikte opties voor de jonge ingenieur. Wanneer we die hebben gevonden, zullen wij deze bespreken en plannen we sollicitatiegesprekken in! Wij begeleiden de jonge ingenieur tijdens de gehele sollicitatieprocedure en ondersteunen in de voorbereiding. We gaan zelfs mee op gesprek als iemand dat prettig vindt.

Keuzefase

Dit is het punt waar we de gevoerde gesprekken evalueren. We koppelen dit terug aan het fundament en geven een onafhankelijk advies. Wij willen namelijk dat iemand kiest voor de optie waar hij of zij het gelukkigst wordt. De jonge ingenieur kiest vervolgens zelf waar hij of zij graag aan de slag wil gaan!

Landingsfase

De jonge ingenieur is gestart bij zijn of haar nieuwe baan, maar dat is niet waar onze betrokkenheid stopt. Zo doen we een proeftijdbespreking na maand 1, een tussentijdse bespreking na maand 6 en een eindbespreking aan het einde van het 1e jaar. Hierin evalueren we hoe het met iemand gaat en waar hij of zij eventueel tegenaan loopt of extra ondersteuning bij kan gebruiken. We stellen zelfs een persoonlijk ontwikkelplan  op als hier behoefte aan is. Zo zie je, de jonge ingenieur staat er nooit alleen voor!

Enkele onderwijsinstellingen waar wij mee samenwerken

Enginear werkt nauw samen met diverse Mbo’s, hogescholen en universiteiten door heel Nederland. Hier geven wij trainingen, workshops en staan wij in contact met diverse studieverenigingen en docenten.

Nieuwsgierig geworden?

Lijkt het je leuk om deel te worden van een hecht en dynamisch team en wil jij Enginear komen versterken? Stel ons dan gerust een vraag via Whatsapp of solliciteer direct op de een van onze openstaande vacatures!