Ons verhaal

Enginear is in 2013 opgericht door Frank Roeland, een civieltechnisch ingenieur. De reden? Een sterk veranderende arbeidsmarkt. Enerzijds werd er in de bouwwereld steeds meer gebruik gemaakt van tijdelijke contracten doordat de werkbehoefte met bouwprojecten sterk fluctueerde. Anderzijds waren de vacatures voor deze banen vaak meer een reclamepitch dan een realistische weergave van de functie en het bedrijf.Het resultaat, onzekerheid en onduidelijkheid voor jonge ingenieurs die de arbeidsmarkt wilden betreden. Het was tijd voor verandering. Enginear werd opgericht met als doel het ondersteunen van jonge ingenieurs in het maken van een bewuste keuze en begeleiding bieden richting een vaste baan. Dit doel is tot op de dag van vandaag onveranderd. Benieuwd hoe wij dit doen?

Wij zijn een hecht team van jonge, gedreven loopbaanadviseurs en accountmanagers die geloven in het maken van bewuste carrière keuzes. Keuzes die gebaseerd zijn op kennis en ervaringen die je tijdens je studie al opdoet. Vanaf jaar 1, tot en met je afstuderen en in de eerste jaren van je werkende leven.

Wij staan met ons team klaar om samen met (aanstormende) jonge ingenieurs uit te vinden waar zij energie van krijgen en goed in zijn. Om ervoor te zorgen dat zij een bewuste keuze maken voor een organisatie die helemaal bij ze past en waar ze elke dag met veel plezier naartoe gaan!

Die bewuste keuze kan door jonge ingenieurs alleen gemaakt worden met de juiste kennis en inzichten. Daarom geven wij trainingen en workshops, voorzien wij studenten van technische bijbanen, nemen persoonlijke stijl- en drijfverentesten af en fungeren als advies- en kennis partner. 

Wij zijn Enginear. Een innovatief arbeidsbemiddelingsbureau in de gebouwde omgeving en wij doen het net even anders dan andere bureaus. Door jonge ingenieurs echt te leren kennen en door ons gefundeerde carrière advies helpen wij bij het vinden van de juiste match.

En het vinden van die juiste match, dat doen we goed. Héél erg goed zelfs. Wij hebben het hoogste matchingspercentage in de branche en onze matches leiden bijna altijd tot een vaste aanstelling.

Lijkt het jou ook leuk om jonge ingenieurs te helpen met de start van hun carrière?  Kom dan eens bij ons langs, we willen je graag leren kennen!

Een berichtje van Frank & Arjan onze inspirerende team-captains

Enginear is in 2013 gestart met een duidelijk doel: Kennis en ervaring bieden aan technische studenten en jonge ingenieurs, zodat iedereen de mogelijkheid krijgt om vanuit zelfreflectie zowel studie- als loopbaankeuzes te maken. Met als doel een duurzaam fundament voor de toekomst te leggen. Wij willen actief bijdragen om technische studenten, ingenieurs en werkgevers te laten groeien en met plezier te laten samenwerken. Dit vormt de sleutel tot het succes van iedere match!

Wij zijn er dan ook niet alleen voor jonge ingenieurs op het moment van afstuderen, maar al vanaf de start van je studie tot aan vier jaar na het afstuderen. In deze tijd willen wij jonge ingenieurs graag leren kennen om hun verder te kunnen helpen. Wij kijken en matchen dan ook op basis van de persoon, en niet op basis van vacatures. Dit “persoonlijke” zit in ons DNA en is één van de redenen dat wij als Enginear het hoogste slagingspercentage in de branche hebben. 97% van de jonge ingenieurs die via ons bij een bedrijf starten gaan binnen een jaar op vaste aanstelling. Want dat is waar wij het allemaal voor doen, de duurzame match. Het creëren van die langdurige relatie tussen werkgever en jong ingenieurs.