Iedereen krijgt een eigen coach

Door Marjolein:

Toen Enginear werd opgericht in 2013 stond vanaf dag één het volgende vast: Wat we aan waarde willen toevoegen aan jonge ingenieurs die we begeleiden naar hun passende baan en de manier waarop we dat doen, moet een reflectie zijn van hoe we als bedrijf zijn. Wat we daarmee bedoelen? Eén van de belangrijkste waarden voor ons is ‘’Delen’’. Het delen van kennis en ervaringen die jonge ingenieurs goed kunnen gebruiken in hun zoektocht naar de volgende stap.

Dit delen doen we ook erg veel met onze eigen collega’s. Ook voor hen willen we een leerzame, uitdagende en veilige omgeving bieden waarin ze kunnen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Hoe wij dit doen? Dat begint al in de eerste maanden waarin je bij ons werkzaam bent!

Wanneer je bij Enginear start in je nieuwe baan begin je natuurlijk met een inwerktraject. Iedereen brengt andere ervaringen en vooropleidingen met zich mee, dus iedereen krijgt een persoonlijk en op maat gemaakt inwerk traject. Hierin zitten een aantal vaste onderdelen waardoor je goed van start gaat, maar er is ook genoeg ruimte voor flexibiliteit en aanpassing op basis van jouw situatie.

Tijdens dit inwerktraject, maar eigenlijk ook gedurende je hele Enginear loopbaan, word je begeleid door een vaste coach. Iedere week heb je met hem/haar een werkoverleg/coaching moment. Naast het delen van kennis door je coach, hebben de rest van jouw collega’s natuurlijk ook veel ervaringen en kennis waar je van kunt leren. Daarom sluiten we bij Enginear de werkweek altijd af met een vrijdagmiddagtraining. Door middel van een roulatiesysteem is iedereen om de zoveel weken aan de beurt. Hierin focussen we ons op het aanleren van bepaalde skills, het oefenen van praktijkcasussen of het verbeteren van bepaalde projecten. Iedere week wordt bepaald waar de behoefte ligt, jij krijgt dus ook de mogelijkheid om onderwerpen aan te dragen. Als het op persoonlijke ontwikkeling aankomt, sta je er bij Enginear dus nooit alleen voor!

En hoewel we bij Enginear ontzettend veel kennis en ervaring in huis hebben, blijft het goed om ook externen hiervoor in te huren. Daarom organiseren we ongeveer 2 keer per jaar een training met een ervaren trainer. Hierbij moet je denken aan thema’s als: gespreksvaardigheden, omgaan met weerstand, leren adviseren, etc. Een mooie manier om uitgebreider samen te werken aan persoonlijke groei en het leren van (nieuwe) vaardigheden. Naast de trainingen, zetten we één keer per jaar een ervaren loopbaancoach in die jou verder helpt in je ontwikkeling in een uitgebreide sessie.

Wij investeren dus erg veel in jouw persoonlijke ontwikkeling en groei. En daarnaast groeien wij met jou mee door steeds weer onze dienstverlening te verbeteren en nieuwe projecten te starten. Zo kun je die persoonlijke groei meteen in de praktijk brengen met nieuwe verantwoordelijkheden.

Stilstaan? Dat is bij ons eigenlijk niet mogelijk 😉 Bekijk dus snel onze vacatures!