Hoge leercurve in korte tijd

Door: Daniëlle Boerkamp, Accountmanager: 

Time flies when you’re having fun! Vorig jaar augustus ben ik gestart als accountmanager Civiele Techniek bij Enginear. Twee gespreksrondes zijn er aan vooraf gegaan. Was het spannend? Ja, natuurlijk! Een totaal nieuwe rol in een nieuwe omgeving én daarbij had ik ook nog eens geen commerciële achtergrond. Het voelde een beetje alsof ik weer aan mijn eerste baan begon. Maar, ook al moest ik in deze rol even uit mijn comfortzone stappen, mijn drive om mensen te kunnen helpen en om mijzelf te blijven ontwikkelen maakten dat ik wist dat ik hier op mijn plek zat. In een korte tijd ben ik dan ook enorm gegroeid in mijn rol. Enginear heeft hier een grote rol in gespeeld.

Hoe het is begonnen
Vanaf dag één ben ik een intensief opleidingstraject ingegaan met mijn leidinggevende Rik. Een inleiding in het vak, rollenspellen, mee naar gesprekken met (potentiële) klanten en zelf beginnen met het opzetten van mijn eigen netwerk. Ik kreeg veel coaching over alle aspecten die komen kijken bij de job zodat ik zo snel mogelijk zelfstandig taken op kon pakken. Zo is Rik de eerste keren meegegaan naar gesprekken bij (potentiële) opdrachtgevers en heeft hij mij elk gesprek zoveel mogelijk zelf laten doen. Na ieder gesprek hebben we geëvalueerd wat er goed ging en wat er een volgende keer beter kan. Soms vond ik het confronterend, maar ook heel fijn omdat je toch weer iets leert uit elk gesprek. Vanaf een bepaald moment mocht ik ook zelfstandig de gesprekken voeren en dat is fijn. Het geeft vertrouwen dat je met de goede dingen bezig bent.

Wat werken bij Enginear voor mij betekent
Direct leren vanuit de praktijk maakt dat de leercurve in een korte tijd hoog is. Binnen de organisatie staat er ook altijd wel iemand klaar om met je te sparren of om een rollenspel te oefenen. En niet alleen wanneer je zelf het initiatief neemt om hulp te vragen, maar ook wanneer anderen zien dat je wel wat hulp kunt gebruiken. Zowel op kantoor als vanuit huis. Laatst belde onze oprichter Frank Roeland mij vanuit zichzelf, gewoon om te kijken of hij mij nog wat extra coaching kon geven over een traject waar ik middenin zat. Ik vind het prettig dat al het contact binnen de organisatie zo laagdrempelig is en dat maakt Enginear voor mij een fijne plek om te werken.

In elke nieuwe baan wordt er natuurlijk van je verwacht dat je binnen een bepaalde tijd zelfstandig kunt werken, zo ook bij Enginear. Maar je krijgt hier wel alle handvaten aangereikt om zo snel mogelijk dat punt te bereiken. Daarbij word ook heel sterk gekeken naar jou als persoon en waar jouw kracht ligt. In mijn tweewekelijkse coaching met Rik kijken we waar ik sta in het leerproces en hoe ik mijn kwaliteiten kan toepassen om op mijn eigen manier resultaten te behalen. En ja, ik ga regelmatig nog wel eens onderuit. Maar dat mag, dat is de ruimte die Enginear je ook biedt. Iedere nieuwe stap brengt nieuwe leermomenten met zich mee.

 


En nu acht maanden verder…
Ben ik nog steeds heel blij met de keuze die ik acht maanden geleden heb gemaakt. Enginear heeft mij een goede basis gegeven om zelfstandig vanuit te kunnen werken. Gelukkig is er ook nog heel veel wat ik leren kan en ik verwacht de komende tijd nog mooie stappen te maken om tot nog betere resultaten te komen!