Binnen Enginear is alles mogelijk!

Lisa: Drie jaar geleden heb ik de overstap gemaakt van het studerende naar het werkende leven. Achteraf zeer onwetend, maar met veel enthousiasme ben ik begonnen als recruiter/loopbaanadviseur bij Enginear. De reden dat ik destijds bij Enginear ben begonnen is het feit dat Enginear gaat voor het creëren van carrières voor jonge ingenieurs en hen helpt bij het maken van een bewuste loopbaankeuze. Niet sturen op KPI’s, maar echt gaan voor een inhoudelijk sterke en duurzame match. Daarbij had ik een goed gevoel bij alle medewerkers die ik sprak tijdens de twee sollicitatierondes en de doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden binnen Enginear. Ik zag mijzelf hier wel een aantal jaar rondlopen. En dat blijkt, want na 3 jaar zit ik hier nog steeds goed op mijn plek!

Die plek is in de afgelopen 3 jaar wel veranderd. Ik ben begonnen als recruiter/loopbaanadviseur in het team met Marjolein en Laurie. In dit team heb ik veel geleerd, gelachen en mede door de goede coaching van Marjolein heb ik een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Na ongeveer een jaar groeide ik van een junior naar een medior functie. Een moment waarop ik terugkeek op de afgelopen periode en heb nagedacht hoe ik mijn ontwikkeling voor de komende tijd voor mij zag.

Nieuwe uitdaging
Ik merkte dat ik een nieuwe uitdaging zocht en meer interesse had in het verbreden van mijn kennis en vaardigheden, dan het verdiepen in de rol als recruiter. De functie van accountmanager paste daar goed bij. Daarnaast was het voor mij ook interessant, omdat je als accountmanager gedurende het gehele traject van de jonge ingenieur actief bent. Dit heb ik destijds met mijn coach Marjolein besproken en hier werd heel begripvol op gereageerd (deels ook teleurstellend, omdat ze mij moesten gaan missen op de recruitmentafdeling 😉). Kenmerkend voor Enginear is wel dat er vrij snel werd overgegaan op ‘actie’. Ik heb duidelijk op een rijtje gezet waarom ik wilde overstappen richting accountmanagement en heb hier met diverse collega’s over gespard. Samen met Marjolein en Benjamin (mijn nieuwe coach) hebben we een plan gemaakt, zodat ik mijn huidige werkzaamheden kon overdragen en deels ook al in mijn nieuwe rol kon starten.

Waar sta ik nu?
Inmiddels ben ik nu ruim een jaar werkzaam als accountmanager Bouwkunde en kan ik wel ‘een vinkje’ zetten achter mijn leerdoel; ‘het verbreden van mijn kennis en vaardigheden’. Het afgelopen jaar heb ik heel veel geleerd, fouten gemaakt en mezelf op veel punten ontwikkeld. Daarbij is de rol van accountmanager zo breed dat er nog genoeg punten en leerdoelen zijn waar ik mee aan de slag kan en wil. Door de wekelijkse coachingmomenten met Benjamin, waarin we veel praktijksituaties bespreken, blijven we scherp op mijn ontwikkeldoelen wat zorgt voor snel resultaat.

In de afgelopen 3 jaar is er dus veel veranderd wat mijn functie betreft. Als medewerker heb ik het altijd gewaardeerd hoe er binnen Enginear in oplossingen wordt gedacht en hoe de ontwikkeling van de medewerker wordt gestimuleerd. Dat zie ik niet alleen bij mij, maar ook bij mijn collega’s.

 

Op naar nog meer nieuwe leerdoelen en wie weet over 3 jaar weer een update over mijn rol binnen Enginear! 😉